Lista neagră

 Multe dintre problemele de sănătate cu care se confruntă omul contemporan ar putea fi evitate printr-o alimentație adecvată. Insă, acest lucru este din ce în ce mai de greu de realizat in zilele noastre, din cauza alimentației cu hrană plină de aditivi și mult prea procesată.

În România nu toate produsele alimentare au înscris pe etichetã conținutul complet. Exceptând cazul în care deții o mică fermã și culegi zarzavaturile din grãdina ta sau tai puiul crescut în propria ogradã, în rest nu prea avem acces la o hranã de calitate, fãrã substante toxice. Astfel, mâncarea pe care o consumăm în fiecare zi ne face mai mult rău decât bine. De aceea, este bine să știm de ce trebuie să ne ferim în alimentația noastră.


Lista substanțelor, alimentelor și băuturilor dăunătoare


  • Substanțele dăunătoare prezente în alimente :

- conservanții sintetici (E-urile – coloranții, aromatizanții, îndulcitorii) sau orice alți aditivi artificiali;

  • Alimentele dăunătoare :

- carnea de porc(inclusiv șoriciul);
- untura, seul, grăsimea, de la toate mamiferele;
- carnea de pasăre de la crescătoriile industrializate;
- laptele, smântâna, untul, de la toate mamiferele;
- brânzeturile  fermentate : cașcaval, telemea, branză topită etc;
- peștele fără solzi, somonul, pangasus, ton-ul;
- toate conservele;
- toate mezelurile;
- afumăturile de orice fel;
- uleiurile vegetale rafinate;
- prăjelile, rântașurile, sosurile pe bază de făină;
- pâinea cu drojdie, pâinea albă;
- toate foitajele și produsele de patiserie;
- zahărul, dulciurile cu zahăr;
- alimentele comercializate congelate;
- alimentele iradiate în vederea conservării (fulgii de cartofi, fasole, fructele etc);
- alimentele în stare de degradare;

  • Băuturile dăunătoare :

- alcoolul de orice fel;
- băuturile răcoritoare sintetice și/sau carbogazificate;
- siropurile(conțin peste 60% zahăr)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu